Общинските съветници ще гласуват предложение за поставянето на паметник на Девета пехотна плевенска дивизия

23.03.2018 13:36

Предложение за поставяне на монументално-декоративен елемент – паметник на Девета пехотна плевенска дивизия, е внесъл за разглеждане на мартенската сесия на Общинския съвет кметът Георг Спартански. В него градоначалникът припомня, че на 16 март в зала „Катя Попова“ се проведе обсъждане, организирано от Инициативен комитет „Героите на Дойран”, на което присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, плевенски депутати, командири и офицери от плевенските военни формирования, общински съветници, много граждани. Неговата цел бе обединяване на усилията за издигане на паметник на героите от Девета пехотна плевенска дивизия.

В предложението си Спартански отбелязва, че по време на обсъждането министър Каракачанов призова избраните от Плевенски многомандатен район депутати и плевенските министри да дарят за каузата по една заплата, с лични средства да се включат и съветниците от Общински съвет – Плевен, а пред журналисти той обяви, че военното министерство ще помогне с до 10 хил. лв. за паметника, ще предостави и гилзи, от които да бъде извлечен материалът за самия монумент.

Внасям настоящото предложение, тъй като считам, че е необходимо да бъде изменен текстът на приетото през 2015 г. решение, като се поиска становище от Съюза на архитектите – клон Плевен за мястото, на което паметникът да бъде поставен и в най-кратък срок да започне процедурата, предвидена в нормативната уредба, пише още кметът на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: