Константин Коев представя „Спартак“ (Плевен) в турнира на Holiday Heroes

23.03.2018 10:06

Празничните герои от Holiday Heroes се събират на 25 март, неделя, в зала „Универсиада“ за четвъртия, вече традиционен турнир по баскетбол между компании, част от серията „Спортувай с мисия“. Националната Баскетболна Лига и BGO Софтуерна лига отново се обединиха в подкрепа на каузата 5000 семейства в нужда да посрещнат Великден с пълна празнична трапеза.

Осем отбора ще се включат в благотворителното състезание, в което социално-отговорни компании мерят сили на баскетболното игрище. Visteon, бензиностанции ЕКО, Lidl, Bayer, Fadata, Stars Group и RedVertex ще се борят за купата на Празничните герои. В надпреварата ще се включи и представителния отбор на Holiday Heroes, в който участие ще вземат доброволци и посланици на каузата. Сред извистните имена, които ще играят баскетбол в подкрепа на Holiday Heroes ще са Играта, Монти и победителят от „Биг Брадър 2“ Миро.

Традиционно, професионални баскетболисти от баскетболната лига ще влезне в ролята на ментори на участващите отбори. Като истински треньори, менторите ще дават съвети и тактики на отборите си, за да им помогнат да спечелят купата на Holiday Heroes. Сред звездните имена ще бъдат Христо Николов (БК „Левски Лукойл“), Пламен Алексиев (БК „Черно море Тича“), Константин Коев (БК „Спартак Плевен“), Александър Илиев (БК „Балкан“), Васил Михайлов (БК „Академик Бултекс 99“) и отличения като MVP и носител на Купата на България Йордан Бозов от БК „Рилски Спортист“.

Благотворителният турнир по баскетбол между компании в зала „Универсиада“ е отворен за зрители, а входът е свободен. Срещите започват в 10:00 часа, като финалите ще се играят от 14:00 часа. Средставата от такса-участие на отборите ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да станат част от празничните пакети на Holiday Heroes за кампания „Великден 2018“. Опаковането и доставката на пакетите можете да следите на живо на Facebook станицата на Holiday Heroes на 31 март и 1 април.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: