Десетокласничка от ПГПЧЕ-Плевен с второ място на национално състезание по немски език

23.03.2018 9:33

На 24 февруари в столицата се проведе Националният кръг на състезание по немски език, организирано от издателство КЛЕТ. В него участваха повече от 180 ученици от цялата страна с различни нива на владеене на езика. Състезанието бе оспорвано и включваше тестови задачи, свързани с немската граматика и лексика и създаване на свободен текст по зададена тема.
От плевенската ПГПЧЕ в състезанието взеха участие шест възпитаници от 9 и 10 клас с преподавател Вяра Кънчева. На второ място в ниво В1 се класира десетокласничката от плевенската гимназия Ина Георгиева със 102.75 точки.
„Докато пътувах за състезанието, въобще не ми бе минало през ума да спечеля някаква награда. Особено когато пристигнах на място и осъзнах с каква силна конкуренция се съревновавам. Едно момиче дори четеше немска книга преди началото на състезанието. А моята единствена цел бе да проверя знанията си по немски език, които съм натрупала досега, по малко по-нестандартен начин от обичайните контролни в училище. За мен бе истинска изненада да науча, че съм на второ място, и съм изключително щастлива, че по този начин не само получавам признание за усилията си, но и вдигам авторитета на моето любимо училище”, споделя Ина.

Ина Георгиева /четвъртата отляво надясно/ заедно с другите участнички в състезанието от Плевен

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: