Близо 30 000 лева са събрани на 7-ия Пролетен благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” в Плевен

22.03.2018 9:23

Седмият поред традиционен Пролетен Благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” се проведе вчера в ресторант „Ростов“ в Плевен. Средствата, събрани на благотворителното събитие са общо– 29 625лв. От дарения и дарителски куверти – 17 160 лв.; благотворителен търг: 9 270 лв.; благотворителна томбола: 2240 лв.; благотворителен базар: 955 лв. 

Сред гостите, които уважиха събитието, бяха представители на политическия, бизнес, медицинския и културен елит: народните представители Владислав Николов, Ралица Добрева,  Мирослав Петров – областен управител, Петя Василева –  заместник – председател на Об съвет Плевен, Росен Добрев – кмет община Оряхово, Дочко Дочев – председател на Общински съвет Левски, общински съветници, представители на Ротари клуб Плевен, Лайънс клуб Плевен и др.


Водещи на събитието бяха журналистката Гери Дончева и актьорът Веселин Плачков. Народната певица Гуна Иванова и Танцова формация към Клуб „Веселяци“ зарадваха гостите със своите изпълнения и внесоха много свежест и добро настроение. Дочко Дочев връчи почетен плакет на Фондацията от името на Борислав Михайлов, председател на БФС.

В благотворителния търг участваха творби на Красимир Савов, авторски фотографии на д-р Елиза Георгиева, икони и картини дарени от лекари и приятели на фондацията. Своя принос в благородната инициатива дадоха и ученици от Клуб „Инстинкт за добро“ в ОУ „Д-р Петър Берон“, деца от клуб „Млади художници“ към Неделно училище „Православно християнче“ – гр. Оряхово, художникът Вяра Савова с авторски бижута.


На финала на вечерта се проведе и дарителска томбола, в която бяха раздадени много награди, предоставени от спонсори на събитието и дарени на Фондация „Св. Иван Рилски“. Най-щедрите дарители на вечерта бяха общинският съветник и управител на Панорама Мол Плевен Владислав Монов и Магдален Димитров. Владислав Монов закупи на търга красива икона за сумата от 3700 лв.

С благодарност към всички, подкрепили благородната кауза на Фондация „Св. Иван Рилски“, се обърна управителят на фондацията д-р Елиза Георгиева.

Събраните средства от инициативата на Фондация „Св. Иван Рилски“ – ще се изразходват за закупуване и даряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, финансиране на магнитнорезонансна диагностика на млечна жлеза, мобилна стоматологична помощ в малките населени места и даряване на зъбни протези на социално слаби възрастни хора.

Фондацията полага началото на благотворителната си дейност през 2012 година и работи за утвърждаване на модерното здравеопазване и за подобряването качеството на живот на хората.

До момента Фондацията е финансирала даряването на 1028 зъбни протези и единадесет реконструктивни операции на жени с карцином на гърдата. Към Фондацията съществува и група за взаимопомощ на жени с онкологични проблеми.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: