Открит урок на тема „Моята България” се проведе в ДГ „Щурче“ – Плевен

20.03.2018 16:26

Открит урок на тема „Моята България” в рамките на областна конференция на министерство на образованието се състоя в ЦДГ „Щурче” в Плевен. Гости на събитието бяха заместник-областният управител Татяна Божинова, представители на министерство на образованието, директори на детски заведения, представители на общинската администрация и др.

Знанията си за природните богатства, да културните и национални особености на България демонстрираха децата от четвърта възрастова група „Симба”. Те бяха провокирани да разказват, представят и моделират своята представа за България. В открития урок бяха използвани различни възможности за представяне на информация и ангажиране вниманието на малчуганите – мултимедия, беседа, графично моделиране. В своите изяви децата можеха да разчитат на сигурната подкрепа както на своите учители и родители, така и на представителите на институциите, които присъстваха на събитието. Заместник – областният управител Татяна Божинова също се включи в третия модул на открития урок, когато с помощни средства деца и гости пресъздадоха различни природни форми, характерни за нашата страна – планини, реки, море и др.

„Целта на днешния открит урок бе да покажем на всички присъстващи различни подходи и средства за приобщаване на културни еталони при разпознаване на общочовешки ценности и това да се случи със съдействието на родители и представители на институциите, за което ви благодаря”, каза директорът на ЦДГ „Щурче” Христинка Рангелова. Тя насърчи работата на учителите и усърдието на децата от група „Симба”, които показаха знания и творчески заложби.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: