Вълшебствата на пролетните празници в детска градина „ Гергана “ – фото-галерия

20.03.2018 13:13

Детска градина „ Гергана “ Плевен, ж.к. „ Сторгозия “, бе днес един от домакините на Областната конференция по предучилищно образование под надслов „ Детската градина – вълшебния свят на децата“.


Децата от двете подготвителни групи – „Слънце“ и „Дъга“, заедно с техните родители и педагози – г-жа Недялкова, г-жа Влахова, г-жа Ангелова и г-жа Гинева, показаха пред доц. Нунев от СУ “Климент Охридски”, г-жа Кремена Пъшева от РУО- Плевен, директори на детски градини и педагози от областта, както и студенти от Плевенския колеж, вълшебствата на пролетните празници Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден.
Умелото използване на съвременните технологии в образованието при представянето на българските народни обичаи не само допринесе за празничното настроение, но и доказа на практика положителното въздействие от съчетаването на минало, настояще и бъдеще. Активното участие на родители в подготовката и осъществяването на събитието е отличен пример за успешната симбиоза между семейството и образователната институция. Важна роля в това отношение има директорът на ДГ „Гергана“ г-жа Таня Каменова, която сподели пред присъстващите, че една от целите й като ръководител е разчупването на стереотипа за детската градина като територия „забранена“ за родители, чрез включване на семейството като партньор във всички сфери от живота и дейността на малчуганите в детското заведение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: