Поредица от образователни инициативи за Деня на водата в Плевенска област

20.03.2018 9:50

Световният ден на водата – 22 март ще бъде отбелязан с поредица от образователни инициативи в Плевенска област. Кампанията се организира от Басейнова дирекция „Дунавски район“, РИОСВ – Плевен, Регионалната лаборатория към ИАОС и Регионалния исторически музей в Плевен.
Първата инициатива е на 20 март в Професионална гимназия по лозарство и винарство в Плевен. На следващия ден се предвижда образователна дискусия в начално училище „Патриарх Евтимий“ – Плевен и „Час по екология в Музея“ със студенти от Медицински университет – Плевен. На 22 март са планирани няколко дискусии и викторини в учебните заведения в Долни Дъбник. Същия ден се предвижда ученици от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ да гостуват в направление „Природа“ на Регионалния исторически музей в Плевен. Денят на водата традиционно ще бъде отбелязан и в село Байкал, като тази година инициативите са в следобедните часове на 23 март.

Денят на водата – 22 март се провежда всяка година, за да се фокусира вниманието върху важността на този незаменим природен ресурс. Тази година избраната тема е „Природата за водата“, която е насочена към прилагане на природосъобразни решения за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени през 21-ви век. Кампанията е наречена „Отговорът е в природата“ и е насочена към повишаване на информираността относно природосъобразните решения. Ключовото послание, е че тези решения (възстановяване на горите чрез залесяване, на връзката между реките и заливаемите площи, на влажните зони) са устойчиви и ефективни начини за възобновяване на баланса във водния цикъл, за смекчаване на последиците от климатичните промени и оттам – за подобряване на човешкото здраве и качеството на живот като цяло.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: