Приз „Достойните българи” за момчетата, спасили сестри от удавяне край Ставерци

19.03.2018 15:21

За 16-и път днес във Военния клуб в столицата в. „24 часа” раздаде награди „Достойните българи“.

В продължение на седмица организаторите на наградите представиха номинираните, като сред тях са и две момчета, които не могат да плуват, но спасили две сестри от удавяне в река Искър до плевенското село Ставерци в края на юни 2017 г.

Днес Юлиян Юлиянов, на 15 години, и Любослав Веселинов, на 12 г. получиха днес своите призове за „Достойни българи” от Силва Зурлева от борда на „Нова броудкастинг груп“.

Заедно с двете момчета Силва Зурлева връчи отличието и на бизнесмена Красимир Христов от Благоевград. Той ремонтира безвъзмездно общинското жилище, предоставено на незрящото семейство Нурел и Феим и им помогна в отглеждането на невръстния им син Денис.

Ще припомним, че Юлиян и Любослав са на брега, когато 4 момичета влизат в река Искър да се къпят. От сушата момчетата виждат как течението ги повлича и светкавично се хвърлят във водата. Юлиян и Любо не могат да плуват. Мислели си, че е плитко, но попаднали в трап, дълбок поне 3 метра. Като по-високи и едри, момчетата успяват да извадят сестрите минути преди голямата вода да ги погълне. Юлиян е ученик в професионална гимназия по автотранспорт, а Любослав учи в училището в Ставерци.

Снимка: в. „24 часа”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: