Екшън в Червенобрежко! Десетима, въоръжени с брадви и ножове, нападнали жители на Рупци, двама са ранени!

19.03.2018 9:31

На 17 март 2018 г. около 20.20 часа в полицията в Червен бряг е заявено от 52-годишен жител на село Рупци, че в центъра на селото е възникнал скандал и сбиване между група мъже. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.
На мястото веднага е изпратен полицейски екип, който установява в частен дом 17-годишен от село Радомирци, с огнестрелна рана в областта на левия крак.
От проведените полицейски действие е установено, че около 20.20 часа в село Рупци спират два леки автомобила, от които слизат група от около 10 лица, носещи брадви и ножове.
17-годишният е нападнал местни жители с брадва, но 52-годишен от село Рупци се предпазил и произвел изстрел със стоп патрон, като прострелял непълнолетния в крака със законно притежаван пистолет марка „ЧЗ“, калибър 9 мм.
При инцидента е пострадал 32-годишен от село Рупци, който е транспортиран от близки със собствен превоз до МБАЛ-Плевен и е настанен в клиника по хирургия под наблюдение.
Непълнолетният е транспортиран от екип на ФСМП-Ч.бряг до МБАЛ-Плевен и настанен в клиника по ортопедия с входна рана на задколенната ямка под наблюдение. Извършен е оглед на място, при който са иззети гилза от 9 х 19 мм.патрон, иззети са следи за биологично изследване и обтривки.
Стрелецът доброволно е предал на полицейските служители оръжието си и оставената на мястото на инцидента брадва. Уведомен е районен прокурор в РП-Ч.бряг. Образувано е досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.12 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: