Роси Денчева е на финал в Анталия

17.03.2018 19:33

Две титли спечелиха българските тенисисти на международния турнир до 12 г. в Анталия, Турция. Надпреварата е от трета категория на Тенис Европа. В турнира на двойки при юношите Георги Георгиев ТК „Свиленград“ и Павел Маринов ТК „Суперспорт“, Варна спечелиха финалната среща с 6:4, 6:3 над Попивичи и Преда от Румъния.
Титла в утешителния турнир при момичетата спечели Каталина Петрова ТК „15:40“, София. Българката победи с 5:4 (11), 5:3 Чейлин Ипек от Турция.
На сингъл при момичетата Росица Денчева ТК „Плевен 90“ се класира на финал. Държавната шампионка в зала Денчева се наложи с 6:4, 6:3 над Елизабет Брутане от Латвия. За съжаление другата българка Никол Николова ТК „Испано“, Варна отстъпи в другия полуфинал в два сета на Ева Йонеску от Румъния. Така Денчева ще спори за титлата срещу Йонеску.

На сингъл при юношите Павел Маринов ТК „Суперспорт“, Варна загуби на полуфинал с 2:6, 1:6 от Тимофей Дерепаско от Русия.

Георгиев, Маринов, Денчева и Петрова са част от „А“ националния отбор на България до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.

Николова пък бе на лагер в Анталия преди турнира като част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави.

Треньор на тима ни е Даниел Ангелов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: