Роси Денчева разгроми латвийка и е на полуфинал в Анталия

16.03.2018 13:57

Страхотно представяне на българските тенисисти на международния турнир до 12 г. в Анталия, Турция. Днес българчетата постигнаха пет победи от пет мача. Надпреварата е от трета категория на Тенис Европа.

На сингъл при юношите Павел Маринов ТК „Суперспорт“, Варна се класира на полуфинал. Маринов се наложи с 6:4, 6:3 над Таймур Мухамад от Великобритания. За място на финал Павел ще играе срещу Тимофей Дерепаско от Русия.

При девойките България има две полуфиналистки на сингъл. Това са Росица Денчева ТК „Плевен 90“ и Никол Николова ТК „Испано“, Варна. Държавната шампионка в зала Денчева разгроми с 6:1, 6:1 Елизабет Брутане от Латвия. За място на финал Росица ще играе срещу Кастиарита Костсина от Беларус.

Николова даде само един гейм и победи с 6:1, 6:0 Ече Чилек от Турция. Следващата съперничка на Никол ще бъде Ева Йонеску от Румъния.

В турнира на двойки при юношите Георги Георгиев ТК „Свиленград“ и Павел Маринов ТК „Суперспорт“, Варна се класираха на финал. Нашите момчета се наложиха с 6:1, 6:4 над руската двойка Дерепаско и Сарксаин. В битка за титлата Георгиев и Маринов ще играят срещу Попивичи и Преда от Румъния.

На финал, но в утешителния турнир при момичетата, ще играе и Каталина Петрова ТК „15:40“, София. Днес тя спечели без игра срещу участващата с „уайлд кард“ Ела Секмен от Турция. За титлата Петрова ще играе срещу Чейлин Ипек от Турция.

Георгиев, Маринов, Денчева и Петрова са част от „А“ националния отбор на България до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.

Николова пък бе на лагер в Анталия преди турнира като част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави.

Треньор на тима ни е Даниел Ангелов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: