Росица Денчева е на четвъртфинал в Анталия

16.03.2018 8:18

Участие на два полуфинала вече си осигуриха българските тенисисти на международния турнир до 12 г. в Анталия, Турция. Георги Георгиев (ТК „Свиленград“) и Павел Маринов (ТК „Суперспорт“, Варна) влязоха в топ 4 в надпреварата на двойки без игра. Техните съперници Гаврилонокс и Казансевс от Латвия се отказаха от мача с нашите. В спора за място на финала българският тандем ще срещне руската двойка Дерепаско и Сарксаин.
На полуфинал, но в утешителния турнир при момичетата, ще играе и Каталина Петрова (ТК „15:40“, София). Тя победи Дила Берил Гуклу от Турция с 5:3, 4:2 и утре среща участващата с „уайлд кард“ Ела Секмен от Турция.

В основните схеми на сингъл пък България ще има трима свои представители на фаза четвъртфинал. Това са Росица Денчева (ТК „Плевен 90“), Никол Николова (ТК „Испано“, Варна) и Павел Маринов.
Никол победи представителката на домакините Макзуме с категоричното 6:1, 6:1. Денчева елиминира румънката Илие с 6:2, 6:1. Маринов пък се справи с казахстанеца Даниал Рахватулаев с 6:2, 6:2.
За жалост загуба претърпя женският ни тандем Денчева/Петрова, които отстъпиха пред представителките на Беларус Косцина и Шарамет с 2:6, 3:6.
Георгиев, Маринов, Денчева и Петрова са част от „А“ националния отбор на България до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.
Николова пък бе на лагер в Анталия преди турнира като част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави.
Треньор на тима ни е Даниел Ангелов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: