Нови успехи за Роси Денчева в Анталия

15.03.2018 7:52

6 победи постигнаха българските участници в международния турнир до 12 г. в Анталия, Турция. По два успеха записаха Павел Маринов (ТК „Суперспорт“, Варна) и Росица Денчева (ТК „Плевен 90“). Маринов първо надигра Пойраз Каракос от Турция без да загуби гейм – 6:0, 6:0 и се класира за третия кръг на сингъл. После той и партньорът му на двойки Георги Георгиев (ТК „Свиленград“) се справиха в надпреварата на двойки, като записаха успех срещу Ризаоглу и Уранли от Турция с 6:2, 6:2.

Денчева пък загуби само гейм на сигъл от Нина Маринковик от Македония – 6:1, 6:0, а после записа успех и на двойки, като заедно с Каталина Петрова (ТК „15:40“, София) спечели в три сета мача си срещу Соке и Йенер от Турция с 6:3, 3:6, 10-7.
Никол Николова (ТК „Испано“, Варна) също продължава напред на сингъл след победа с 6:0, 6:1 над Роксан Султан Укюр от Великобритания.
Последната, 6-а победа дойде от Каталина Петрова, но в утешителния турнир. Тя спечели с 4:1, 4:1 мача си срещу Билан от Турция и се класира за ¼-финалите в тази надпревара.

За жалост Георги Георгиев загуби от Лука Преда от Румъния с 6:0, 3:6, 2:6.

Четирима от нашите участници са част от „А“ националния отбор на България до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.
Никол Николова пък, заедно с Ангел Владов (ТК „Супер Спорт“, Варна) и треньора Велиан Бакалов бяха на лагер в курортния град като част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави.
Треньор на тима ни в Анталия е Даниел Ангелов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: