Интермес

Курс по артроскопия на глезенна става и хирургия на ходилото на кадаври ще се проведе в Плевен

14.03.2018 8:01

Между 15-ти и 17-ти март 2018 в в Ендоскопски Център към Медицински Универсистет Плевен ще се проведе, за четвърта поредна година, Курс по Артроскопия на Глезенна Става и Хирургия на ходилото на Кадаври. Събитието се организира от Българска Асоциация по Артроскопия и Спортна Травматология (БААСТ) съвместно с Българско Дружество по Хирургия на Ходилото и Глезена. 24 млади хирурзи от България ще имат рядката възможност да придобият опит в практична среда от утвърдени хирурзи в страната и Европа. Тематиката на събитието е артоскопската хирургия на глезенната става – патология, засягаща млади и активни пациенти, често активно спортуващи и професионални спортисти, преследващи високи постижения, както и заболявания на ходилото – често срещани и проблематични заболявания във всички възрасти.
Курсистите ще имат възможността да усвоят най-актуалните хирургични техники в областта и да придобият практичен опит в работата с модерна ендоскопска апаратура във високо технологичната среда на МУ – Плевен.
Специален гост на събитието ще бъде д-р Хвое Клобучар (Hrvoje Klobucar) от Akromion Special Hospital for Orthopaedics and Traumatology, гр. Загреб, Хърватска.
Чуждестранните гости ще демонстрират завидни практични умения и теоритични знания с българските си колеги в рамките на курса и ще споделят опита си с нашите хирурзи.
На участниците ще се предостави и възможността да участват в дискусионни групи, където ще се представят заплетени клинични случаи от практиката на лекторите и ще се обсъдят най-актуалните подходи за решаването им.
Организаторите на събитието от БААСТ дадоха заявка инициативата да бъде продължена в следващите години, а форматът да бъде разширен и допълнен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: