Румен Петков: Правителството реши един тежък проблем с огромно значение за привържениците на мотоциклетизма

13.03.2018 8:50

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с ръководителите на мотоциклетния спорт у нас и с някои от най-изявените състезатели. Повод за срещата бе решението на правителството на премиера Бойко Борисов да одобри проект на постановление за допълнителни разходи по бюджета на ММС за 2018 г. в размер на 1 662 455 лева. Средствата са предназначени за финансово подпомагане на организирането и провеждането на световния шампионат по мотокрос MXGP/MX2 и европейския шампионат по мотокрос EMX125/EMX250 в България през настоящата година, съобщават от пресцентъра на ММС.
На срещата с министър Кралев присъстваха Богдан Николов – председател на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ), Румен Петков – председател на Организационния комитет на Гран при на България, Иво Цветанов – генерален секретар на БФМ и състезателите Мартин Чой, Майкъл Иванов, Хакан Халми, Алекс Димитров и Николай Малинов. Те изразиха своята благодарност за решението на Министерския съвет, което дава възможност да се развива на най-високо ниво мотоциклетния спорт в България.
„С този акт правителството решава един много тежък проблем. Това е от огромно значение за привържениците на мотоциклетния спорт, които имат многобройни поводи да се гордеят с успехите на нашите състезатели“, заяви Румен Петков. Той посочи, че през 2017 г. българските мотоциклетисти са спечелили 13 златни, 11 сребърни и 15 бронзови отличия от европейски първенства.
Най-успелият български състезател по мотоциклетизъм в момента Мартин Чой показа на министър Кралев своя издаден преди няколко дни международен състезателен лиценз. „Благодарение на помощта от страна на държавата аз и всички мои колеги ще можем да участваме с български лицензи в световния шампионат тази година, което ме прави горд и щастлив“, каза носителят на 26 отличия в пистовия мотоциклетизъм. Той припомни, че в последните три години е карал с чешки, румънски и македонски лиценз.
Състезателите по мотокрос Майкъл Иванов, Хакан Халми, Алекс Димитров и Николай Малинов благодариха за възможността отново да участват пред родна публика в световни и европейски шампионати по мотокрос през 2018 г.
„Аз съм уверен, че вие ще се представите на високо ниво и че Българската федерация по мотоциклетизъм ще се справи брилянтно с организацията“, обърна се към тях министър Кралев. „Ще бъде много емоционално да карате пред българска публика в най-престижните състезания и ви пожелавам успех“, добави министърът.
Той получи в знак на благодарност специален суитчър с везани цветове на националния трибагреник и надпис „Гран при България“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: