В Плевен ще се проведе Международна ХАЙФУ конференция, очакват се лектори от Испания, Италия, Германия и Китай

13.03.2018 12:13

В Телекомуникационния ендоскопски център към Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) на 8 юни ще се проведе Втората Международна ХАЙФУ Конференция на тема „Current Clinical Practice and Future Avenues“. Целта на форума е да бъде направен окончателен доклад за резултатите от двустранния научен проект, озаглавен „Проучване на възможностите на ХАЙФУ технологията за лечение на миомна болест при български и китайски пациентки като неинвазивен, алтернативен на хирургията метод“. За това информират от Пресцентъра на МУ – Плевен.

Двустранният проект се финансира от Министерството на науката и технологиите на Китайската Народна Република и Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на образованието и науката на Р България.

Партньори по проекта са Медицински университет – Плевен, ХАЙФУ Център към УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен и Втора асоциирана болница към Медицинския университет Чонгчинг, Китай. За втори път форумът ще се превърне в платформа за обмен на знания, идеи и опит между специалисти в различни клинични приложения на HIFU (Хайфу) терапията с по-широк кръг от медицинска аудитория на национално и международно ниво. Част от гост-лекторите на събитието са професори от водещи клинични центрове в Европа – Испания, Германия и Италия, както и китайските партньори от Втора асоциирана болница към Медицинския университет Чонгчинг, Китай.

Първата у нас международна конференция за приложение на иновативната Хайфу технология за лечение на тумори без скалпел или т. нар. „Ултразвукова хирургия“ се проведе на 22 април 2016 г. в Медицински университет – Плевен. Форумът привлече аудитория от над 150 специалисти от България, Румъния, Македония, Гърция, Литва и Русия, които се запознаха с опита на водещи лектори от университетските болници в Барселона, Испания; Бон, Германия; Чонкчинг, Китай, както и от Румъния и България.

Лечението с високоинтензивен фокусиран ултразвук HIFU (Хайфу) се въвежда и разработва като новаторски неинвазивен метод за термична аблация на доброкачествени и злокачествени солидни тумори през последните 17 години. За 5-годишния си опит ХАЙФУ Центърът към УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен, България, под ръководството на доц. д-р Добромир Димитров, се превръща в един от „Центровете за върхови постижения“ в Европа с богат опит от почти 500 неинвазивни ултразвукови аблации.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: