9 премиери е реализирал за година Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен

10.03.2018 15:58

Девет премиери е реализирал за 2017 година Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен. От тях пет са драматични постановки за възрастни, две куклени постановки за деца и два спектакъла на Театралната студия. Това се посочва в отчета за изминалата 2017 г. на директора на ДКТ „Иван Радоев”-Плевен Васил Василев.

За деветте премиери през годината са ушити 54 костюма, 10 са дарени от спонсори, изработени са 11 кукли. За първи път, се посочва в отчета, Театърът инвестира в костюми и декори за постановки на Театралната студия. За всяка постановка са изработени нови мащабни декори от дърво, желязо, плат, различни плоскости и материали.

През 2017 г., посочва в отчета си Васил Василев, плевенската Драма разполага с репертоар от общо 20 спектакъла. За първи път Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен разполага с толкова мащабен репертоар, задоволяващ максимално много вкусове и покриващ интересите на всякакъв вид аудитория – от малки деца и ученици, до възрастни, работещи и пенсионери, посочва директорът. И подчертава, че за първи път през миналата година е въведен нов час за детски представления – 18 часа, съобразен с работното време на родителите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: