Плевенски дебатьори участваха в национален форум

09.03.2018 9:43

Национален дебатьорски форум се проведе между 2 и 5 март в град Бургас. Целта му бе да даде възможност на ученици, студенти и треньори на клубове по дебати да усъвършенстват уменията си. Форумът бе организиран от Асоциация дебати – неправителствена организация, която работи за развитието и популяризирането на дебатите сред младите хора в България. За това научихме от Жанин Ал-Шаргаби, член на плевенския клуб по дебати КПД, който също е участвал във форума.

В рамките на четири дни участници бяха включени в обучения, водени от български и чуждестранни треньори, както и в тренировъчно състезание, в което приложиха наученото. Дебатите все още не са много разпознаваеми като занимание за българската публика, казва Жанин. Те представляват образователна игра, в който двете страни (правителство и опозиция) излагат своите тези за решение на зададен проблем и ги защитават. Дебатите помагат за изграждането на важни умения като говоренето пред публика, съставянето на аргументи и работата в екип.

Плевенчани се представиха блестящо на форума. Жанин Ал-Шаргаби успя да си спечели място в Националния отбор по дебати на България и ще престави страната ни на световно ниво.

Повече информация за клуба можете да намерите на страницата им във фейсбук – Клуб Дебати – Плевен. Младите дебатьори се надяват да успеят да заинтригуват още хора с интересната си и продуктивна дейност.

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: