Зам.-областният управител на Плевен Татяна Божинова приветства участниците във Втората международна среща, посветена на климата и климатичните промени

08.03.2018 13:38

Заместник-областният управител на Плевен Татяна Божинова приветства участниците във втората международна среща, посветена на климата и климатичните промени, чойто домакин бе ГПЧЕ- Плевен. Срещата се състоя в отдел Природа на РИМ – Плевен.
В изказването си тя насърчи младите хора в тяхната ангажираност към тази изключително важна тема. Божинова цитира проучване на Световния икономически форумвъв връзка с опасните промени в климата и природните бедствия, които са посочени от специалистите като най-вероятните глобални рискове на 2018 година.
Гости на втората международна среща бяха 26 ученици и учители от учебни заведения от Португалия, Италия, Полша, Румъния, Гърция, които са и партньори по проекта. А неговата цел е да допринесе за опазването на природата чрез запознаване на училищната общност с проблема за измененията в климата. За спомен от Плевен госпожа Божинова подари на 5-те чуждестранни групи ученици албуми, разказващи за историята на Област Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: