„Фортисимо в клас” отново с концерт с Плевенска филхармония, Ани Цолова и Печенката

07.03.2018 10:32

По традиция дългоочакван подарък в края на всяка музикална учебна година на „Фортисимо в клас“ са заключителните симфонични концерти. Осма поред за съществуването си, с публика от повече от 22 000 деца досега, тази година образователната програма гостува на пет града, съобщават организаторите.

Създателят Хари Ешкенази е щастлив от възможността да представи на младата аудитория нетрадиционен синтез от сценични изкуства – класическа музика, театър, на фона на видеопрожекции и филмова музика…
„ Освен за да отпразнуват завършека на обучението по особено тържествен и запомнящ се начин, децата виждат на живо как свири целият оркестър, тематично сценарият преминава през 9-те инструмента, които вече сме им представили в клас и си ги припомнят като обобщен преговор по модерен и забавен начин…“.

Първият финален концерт ще бъде в София на 28 март , отново с гостоприемството на Софийска филхармония и зала „България“ и водещ Александър Кадиев. Симфониета Враца и Ана Пападопулу ще са следваща спирка на 29 март, Пловдив ще вдигне завеса на 18 април с участието на Юлиан Вергов и Пловдивска Опера, следва Плевен с домакини Плевенска филхармония и Ани Цолова на 20 април. Последен акорд и финал ще даде Симфониета Видин.

Изненадите за всички пет концерта – модерен микс от бийтбокс и гъдулка са мисия на Адриана Николова-Печенката и Десислава Тодорова. Дирижира маестро Максим Ешкенази.
„Фортисимо в клас“ се осъществява благодарение на добрата воля и безрезервна финансова подкрепа от страна на Фондация „Америка за България“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: