Тереза Маринова гостува и в Спортното училище в Плевен

07.03.2018 9:13

Олимпийската шампионка от Сидни’2000 в дисциплината троен скок, ас. Тереза Маринова, доктор в НСА, беше специален гост на две плевенски училища. Визитата й бе част от кандидатстудентската кампания на Национална спортна академия. Заедно с нея в Плевен бе и Венета Петкова и Ивелина Кирилова, също преподаватели в НСА.

При засилен интерес, с любезното домакинство на директора на СУ „Иван Вазов“, Димитър Митев, премина визитата на гостите. Те представиха пред учениците от XI и XII клас специалности като: спортен мениджър, спортен аниматор, спортен коментатор, треньори по 64 вида спорт, учители по физическо възпитание и спорт, кинезитерапия, адаптирана физическа активност и спорт и др. Тереза Маринова акцентира върху перспективите, които дава висшето образование на младите хора в областта на спорта.

С изключителен интерес Тереза бе посрещната отново у дома, в гнездото на олимпийските шампиони – Спортно училище „Г. Бенковски“. Директорът Пламен Георгиев и Георги Гетов – треньор на голямата ни надежда в леката атлетика Тихомир Иванов, спомогнаха за добрата организация на кандидатстудентската кампания.

Избирайки известни личности за лице на кампанията си, НСА „Васил Левски“ допринася за мотивирането на учениците да продължат своето образование.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: