НУ „Христо Ботев” – Плевен излъчи победителите в състезанието „Spelling Bee“

07.03.2018 8:49

НУ „Христо Ботев” – Плевен вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2018. Огнян Казанджиев от 4в клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 06.03.2018г в НУ „Христо Ботев”-Плевен. Огнян спелува правилно думата „prepaid”” и победи Гергана Славчева от 4в, която остана втора.

И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в Ловеч. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април 2018 г. в София. Всички участници бяха поздравени от директора на училището г-н Цветелин Горанов, който им каза, че ученето на чужд език е едно голямо богатсво.

Всички участници показаха отлична подготовка и бяха аплодирани от техните родители и гости.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната от 24 февруари до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“, гр. София.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: