Шахматистки на СКШ „Спартак Плевен XXI“ триумфираха с Купата на България „Търновско царство“

06.03.2018 8:15

От 2 до 5 март във Велико Търново се състоя турнир за Купата на България „Търновско царство“ по класически шах. Участваха общо 88 състезатели от цялата страна, разделени в „Турнир А“ (до 8 и 10 г.) и Турнир Б (до 12 и 14 г.). Те играха 7 кръга по „Швейцарска система“. Отлично се представиха състезателите на СКШ „Спартак Плевен XXI“. Ева Русева отново спази традицията да не завършва турнир без медал. Тя игра в групата до 14 години, като към трите си бронзови медала от началото на годината от турнири в страната прибави още един, но този път златен. Нейната съотборничка Катрин Нинова не остана по-назад и стори същото, но при момичетата до 12 години. Пореден висок резултат постигна и Александър Георгиев, който групата до 10 години с 5 точки от 7 възможни, раздели 3-то-7-мо място, но по допълнителни показатели остана 6-ти.
Плевенските състезателки потвърдиха отличната си форма и в проведения на блиц турнир, на който Катрин Нинова спечели убедително златния медал до 12 години, а Ева Русева спечели сребърен медал до 14 години. В турнирите взе участие и Теодор Тодоров. За него това бе втори турнир, като състезател и в блица той се класира десети в групата до 12 години, като в един от кръговете успя да постигне победа срещу един от най-переспективните български състезатели Данаил Попзафиров (София).
Следващият турнир за плевенските състезатели ще бъде на 16 и 17 март, когато клубът организира открит турнир, който ще се състои в х-л „Ростов“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: