Спипаха двама ловци да бракониерстват край Пордим

06.03.2018 10:06

На 3 март 2018 година около 16:50 часа служителите на РУ-Пордим, изпълнявайки патрулно-постова дейност на ПП I-З (Бяла-Ботевград), при разклона за град Пордим, чуват изстрел от оръжие в посока от града и установяват лек автомобил „Ваз 2121“. При извършената проверка на лицата в автомобила – 50-годишен от Плевен – водач и 48-годишен – пътник, навират в краката на пътника извадено за употреба ловно оръжие, информират от пресцентъра на  ОДМВР-Плевен.

При последвалия визуален оглед на автомобила констатират наличие на три мъжки яребици и два мъжки фазана зад предна дясна седалка.

Мъжете са съпроводени до сградата на РУ-Пордим. Уведомени са служители на ДГС-Плевен, които констатират на място три нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча, като в последствие изземват лекия автомобил и убития дивеч. Ловното оръжие – ловна пушка марка „Иж- 27- надцевка“, кал.12, е законно притежавана. Иззета е във връзка с образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 237, ал. 2 от НК. Уведомен е прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: