Нора Рашева от СКШ „Плевен XXI“ с първо място на на Национална купа „Търновско царство“

06.03.2018 8:21

Състезателката на СКШ „Плевен XXI“ Нора Рашева спечели първо място при момичетата до 10 години на Национална купа „Търновско царство“. Турнирът се проведе от 2 до 5 март в местността Ксилифор край Велико Търново и събра 86 момчета и момичета до 14 години от цялата страна. Състезанието се игра в 7 кръга на класическа контрола. Организаторите от ШК „Асеневци“ предоставиха отлични условия за игра и отдих и подсигуриха атрактивни награди за победителите – красиви купи и медали, парични награди и ваучери с обезпечени права за участие на Купа „Дюни“ в Приморско в края на месец май.
СКШ „Плевен XXI“ се представи с двама свои състезатели в турнира до 10 години. С актив от 6 точки Нора Рашева се класира втора в общото класиране и първа при момичетата. Призовото място плевенската шахматистка извоюва след победа над състезателката на НСА София Боряна Аршинкова в партия от последния кръг на турнира.
Така освен купата и паричната премия Нора получи и право за участие на турнира Купа „Дюни“ в Приморско, организиран от ШК „Ан пасан“ София.
Това е поредното златно отличие на плевенската шахматистка от началото на годината след спечелените Купа „Ивис“ и НИК „Траяна“ в София и Стара Загора.
Успешно се представи и Кристиян Илиев, който зае 13-то място с резултат 4,5 точки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: