Плевенската рок група „Криминале“ започна работа по свой авторски албум

05.03.2018 10:04

Петима музиканти от Плевен – Наско, Илина, Мартин, Валери и Ники, събрани под името „Криминале“, от години радват почитателите на качествената рок музика в Плевен и много градове в страната. В репертоара си групата има десетки кавър версии на „Deep Purple”, “Rainbow”, “Whitesnake”, “Guns and Roses”, “Toto”, “Simply Red”.
Буквално преди дни групата записа първата си авторска песен, създадена от музикантите преди близо 20 години, през 1999-та г. Песента се казва „Ти си магия“, автори на музиката са Мартин и Румен /басистът тогава/, като текстът е дело на Наско. По-късно Ники оформя окончателния вариант на барабаните, както и на вокалите в песента.

Историята:

През 1999-та година в тогавашния клуб „Миксер“ в общежитието на Медицински университет – Плевен започват да свирят заедно петима плевенчани, заредени с неистовото желание да поднесат на меломаните качествен рок. С времето Наско – вокал, Илина – клавишни, Мартин – китари, Румен – бас и Ники – ударни инструменти разширяват периметъра на музикалните си изяви като след многократни изяви в Плевен, Враца и Мездра стигат до Пловдив, Панагюрище, Велико Търново, Търговище, Козлодуй, Стара Загора. Групата носи името „Криминале“/“Criminale/. Тук трябва да уточним, че името на Румен – Руменяка – бас китара, се споменава неслучайно, защото той е в основата на създаването на група „Криминале“, но по-късно заминава да живее в София, където продължава музикалната си кариера в група „Скре4“ и т.н.

Кои са „Криминале“:

Наско – Атанас Костадинов е певецът на групата. Психолог по образование, който работи като продавач-консултант в сферата на частния бизнес. Отдава му се писането на текстове за песни на български и английски език.
Илина Костадинова свири на синтезатори и пиано в групата – завършила плевенската Музикална гимназия, тя е дългогодишен корепетитор на балетна школа в Плевен, има и частни ученици по клавишни инструменти в областта на рок музиката.
Мартин Янков е китаристът на групата – има свой бизнес, различен от музиката, но това не му пречи да обучава запалени рокаджии. Събира доказани модели китари – оригинални изработки, като ги ползва на сцената при изяви на групата.
Валери Илиев – бас китара. Свири в „Криминале“ от 6 години. Свирил в страната и чужбина в клубове и дискотеки.
Николай Колев – барабани. От 17 години работи в Дарик радио – като тонрежисьор, и журналист през последните 7 години. Свири в Плевенска филхармония – ударни инструменти, с многобройни участия в турнета в Скандинавия, цяла Европа, включително Канарските острови и Израел. От създаването на групата през 1999-та година, барабанистът на групата Николай Колев стои плътно зад всяка изява на рок група „Криминале“ като музикант и като мениджър на успешната сплав от способни хора с творчески заряд и музикална мисъл.
Тази година групата работи по създаването на първия си авторски албум с пилотно заглавие „Криминале-2018“. Първата песен „Ти си магия“ е вече факт, след като беше записана в известното в цяла България студио „Макс саунд“, като неин продуцент е собственикът на студиото Максим Горанов, известен като един от членовете на „Диана Експрес“.
Рок група „Криминале“ участва редовно в значими събития в град Плевен като посрещането на Нова година и празника на града – 15-ти май, представяйки пред многохилядна публика интерпретации от много високо ниво на световните хитове, както и своите авторски песни, по коити работят музикантите от групата.
Сред изявите им са и участията във веригата боулинг клубове „Галакси“, годишните издания на „International day” в Медицински университет – Плевен, както и мероприятия с благотворителна цел. В момента групата вече се подготвя за поредното си участие в един от концертите по повод празника на Плевен в средата на месец май 2018 г., като програмата на събитието ще бъде приятна изненада за всички меломани.
Записът на първата авторска песен на рок група „Криминале“ може да чуете тук:

Автор: Николай Колев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: