Гулянци отбеляза тържествено Националния празник

05.03.2018 11:52

На Трети март Община Гулянци и НЧ „П.Р.Славейков” гр. Гулянци организираха тържествено честване на Националния празник на Република България, съобщиха от пресцентъра на Общината. Малки и големи излязоха в мразовитото утро, за да се включат в церемониите по повод 140 години от освобождението. Присъстваха председателят на Общинския съвет Огнян Янчев, секретарят на общината Марияна Трифонова, представители на общинска администрация, десетки граждани.
Отец Пламен Линков отслужи панихида в памет на загиналите в храма „Св. Георги Победоносец”. Честването продължи с поднасяне на венци на паметника в центъра на града. Знамето на България издигна председателят на Общинския съвет – Огнян Янчев. Празникът завърши в салона на читалището с литературно-музикална програма, в която участваха самодейни колективи и изпълнители.

Марияна Трифонова поздрави жителите на общината с думите: „Уважаеми съграждани, За мен е чест, че съм тук с вас на този ден – най-българския, най-светлия, но и най-изстрадан и жадуван от цял един народ!
Трети март – един ден, който събира в себе си копнежите, вярата, любовта и силата на поколения, принудени да живеят под робство. 500 години поробена държава, но и 500 години – СВОБОДА! Защото няма сила на тази земя която да пороби несломимия български дух. Няма сила, която да отнеме онова, което всеки носи в сърцето. А в онези 500 години всеки българин е носил в сърцето си вярата и свободата и се е стремял към тях, воден от любовта към отечеството. Точно този общ стремеж е довел България до паметния Трети март 1878 година.
Затова нека празнуваме днес 140 години от Освобождението на България! Нека тържествуват свободата, вярата и любовта към родината!
Честит празник, българи!”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: