70 живописни платна на Володя Кенарев в Артцентър Плевен – фото-галерия

03.03.2018 8:51

Изложбата-живопис на Володя Кенарев е поредната стойностна проява в афиша на Артцентър Плевен. Тя бе открита на 2-ри март в присътвието на художника и представя 70 негови платна – собственост на плевенския меценат и колекционер на произведения на изобразителното изкуство Януш Донев.
„Приемам тая изложба като голяма награда за мен. Тя е най-голямата досега, представяща мои картини. Благодаря на екипа на Артцентър Плевен за поканата да бъда в Плевен и за майсторски подредената експозиция“, заяви при откриването Володя Кенарев.


Володя Кенарев е роден на 11.08.1951 г. Завършил Националната художествена академия, специалност „живопис” през 1978 г. Картини на автора са собственост на Националната художествена галерия, Софийска градска галерия и на почти всички градски галерии в страната.
Негови картини притежават Петер Лудвиг – Германия, Хервиг Хадвингер – Австрия, Светлин Русев, Боян Радев. Творбите му присъстват в частни колекции в САЩ, Япония, Швейцария, Холандия, Франция, Белгия, Швеция, Канада, Аржентина, Венецуела, Саудитска Арабия, Кувейт, Китай, Индия и др.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: