Районна прокуратура – Плевен предаде на съд двама мъже за опит за грабеж на свой съгражданин

28.02.2018 14:21

 

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама 26-годишни мъже за опит за грабеж на свой съгражданин.

Обвинението срещу Тихомир В. /като извършител/  и Петър Г. /като помагач/ е за това че на 07.04.2017 г. в гр. Долни Дъбник в съучастие направили опит да отнемат чужди движими вещи  – пари от владението на А. К. от същия град,  с намерение  противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила, но деянието останало недовършено поради независещи от тях причини. Престъпление по чл. 198, вр. чл.20, вр. чл.18 от НК, информират от Пресцентъра на Прокуратурата.            

Двамата обвиняеми са осъждани. Познавали пострадалият, към когото в продължение на две години  отправяли заплахи, като няколко пъти му нанасяли побой. За тези посегателства органите на МВР и Прокуратурата са били сигнализирани  седем пъти.

На 07.04.2017г. обвиняемите  употребили алкохол. Срещнали си със свой познат, като се разбрали да закупят алкохол и да отидат в дома му, за да се почерпят. Качили се в каруца му и потеглили. Малко след това засекли пострадалият, който се прибирал от магазина с велосипед. Като го видял,  обвиняемият Тихомир В. скочил от каруцата, хванал велосипеда му, след което започнал да дърпа връхната му дреха, да го обижда, посегнал да го удари  и поискал от него да му даде парите си. През това време Петър Г., започнал да го окуражава  с думите: „Давай, пребий го и му вземи парите, и да вървим“. Тихомир В.  започнал да търси парите на пострадалия в джобовете на сакото му и  да рови в пазарската му чанта, но не открил пари.  През това време пострадалият успял да  избяга и да потърси съдействие на полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: