Деца и родители правят мартенички в Центъра за ранна интервенция на уврежданията в Плевен

28.02.2018 14:51

Работилница за мартенички отвори врати в Регионалния център за ранна интервенция на уврежданията в Плевен. Децата, ползващи услугите на центъра, и родителите им, правиха традиционни мартенички от червени и бели конци, декорирани с природни материали. Ползвателите на услугите се включиха и в направата на най-дългото знаме на България, в която участват стотици деца от града и региона.

Регионалният център за ранна интервенция на уврежданията – Плевен, функционира от началото на месец януари 2017 г. Основната цел е намаляване на риска от социално изключване чрез комбинирани услуги с акцент върху комплексната интервенция, индивидуалния подход и високата мобилност, осигуряващи приемаща, подкрепяща и стимулираща ранното детско развитие среда. За 24 месеца е осигурено безвъзмездното предоставяне на гъвкави мобилни социални услуги за деца до 7 години и семейства в риск, с възможност за ранна интервенция. Предоставят се социални услуги, които обхващат различен обем от дейности. Това са: „Ранна интервенция на уврежданията”; „Здравна детска консултация”; „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище”; „Предоставяне на подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители и семейства” в следните направления: формиране и развитие на родителски умения; семейно консултиране и подкрепа и индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания.

С реализирането на този проект местната администрация отговаря на голямото търсене на социални услуги за деца и техните семейства в общността. Избраните услуги са определени на база най-висок брой потребители.

Снимки и информация: Община Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: