Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Затворен за движение е само Въбел-Любеново

27.02.2018 10:05

„Пътят между Въбел и Любеново остава затворен за движение. Вчера вечерта към 21 часа тежката техника от поделението в Белене е пробила навяванията, но снеговалежът, продължил през нощта и тази сутрин е наложил затварянето на пътния участък отново. Обикновено в зимни условия това е критичен участък, така че към него се подхожда с повишено внимание.”, каза областният управител Мирослав Петров.

Той коментира и една вандалска проява в този регион. „Предупредителните табели в участъка, поставени от Областно пътно управление, са били откраднати. Възмутен съм от тази крещяща недобросъвестност и безотговорност от страна на извършителите, които с тези си действия допълнително затрудняват ситуацията на пътя и застрашават човешки животи”, коментира областният управител на Плевен Мирослав Петров.

Пътищата на територията на областта са проходими при зимни условия. Бедстващи хора – няма. Снегопочистващите фирми са допълнително затруднени от неспирния снеговалеж. Местните власти следят за качеството на работата им на територията на съответните общини. „Поддържам непрекъснат контакт с кметовете, полицията и областно пътно управление, за да се реагира своевременно и адекватно на всяка възникнала ситуация.”, каза областният управител Мирослав Петров

„Добре е при възможност да се избягват пътуванията, освен ако не е наложително. Да се тръгва на път с нужната подготовка – достатъчно гориво, обезпечен автомобил, топло облекло и вода”, призова господин Петров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: