Обявено е частично бедствено положение в Белене

27.02.2018 16:57

Частично бедствено положение обяви кметът на Белене в ранния следобед днес, съобщават от пресцентъра на Областна администрация – Плевен. Причината за заповедта е нуждата от оказване на помощ на бедстващ човек в кошара в местността „ХТК”, почистване на общинския път от разклона за с. Кулина вода до самото село и почистване на пътя за местността „Хисарлъка”. Писмено кметът Милен Дулев е поискал от началника на отбраната ген.-лейт. Боцев разрешение военна техника от поделението в Белене да бъде насочена към критичните участъци и да бъде спасен бедстващия мъж. „Разрешение вече има”, увери заместник – областният управител д-р Красимир Трифонов.
Със заповедта на кмета Милен Дулев се въвежда общинския план за защита при бедствия в частта снегонавявания и обледяване в община Белене. Бедственото положение ще остане до отпадане на обстоятелствата, които са го наложили.
В община Никопол остава затворен пътя Никопол-Лозица. По настояване на местната власт ръководството на Областна администрация е оказало нужното съдействие за насочване на роторен снегорин за почистване на пътния възел при Любеново. „От областно пътно управление имаме уверението, че машина ще бъде изпратена”, каза още д-р Трифонов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: