Засякоха надрусан плевенчанин да шофира в Кнежа, в автомобила полицаите откриха марихуана и амфетамини

26.02.2018 9:42

На 23 февруари 2018 година в хода на полицейска операция по линия „наркотици и контрабанда на акцизни стоки“ около 11.20 часа в град Кнежа на улица „Отец Паисий“ е проверен „Сеат алхамбра“, управляван от 29-годишен от Плевен. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Проба за употреба на упойващи и наркотични вещества с техническо средство „дръг чек“ 3000, е отчела наличие на амфетамини. Издаден е талон за медицинско изследване и водачът е придружен до ФСМП – гр.Кнежа, където е взета кръв и урина за медицинско изследване. Уведомен е прокурор от РП – Кнежа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК. Работата продължава.

В автомобила е пътувал 25-годишен от село Селановци. При извършената проверка от полицаите се намериха във вдлъбнатина, непосредствено под дръжката за отваряне на предна дясна врата, два броя станиолови топчета с диаметър 3,5 см., съдържащи сухи зелено-кафяви съцветия, един брой прозрачно, самозалепващо се полиетиленово пликче с размери 5,5см на 4 см, съдържащо бледо-розово прахообразно и на бучки вещество и един брой прозрачно, самозалепващо се полиетиленово пликче с размери 5,5см на 4 см, съдържащо бяло прахообразно и на бучки вещество, които по данни на мъжете са марихуана и амфетамини.

Намерените наркотични вещества са предадени с протокол за доброволно предаване. Извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 а, ал.3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: