Лекар от МБАЛ „Св. Панталеймон“ – Плевен с приз от национален конкурс за млади учени

24.02.2018 10:09

Д-р Йордан Христов спечели трето място в 9-ото издание на конкурса „Young and Energetic Scientists“, организиран от Клуб Млади Таланти, с проекта „Роля на компютърната навигация в мекотъканния баланс при колянно ендопротезиране“. Той представи иновативен за България метод, при който посредством компютърна навигация процедурата по подмяна на колянната става е по-точна и по-щадяща пациента, намалява се възможността от човешки грешки до минимум и се увеличава живота на ставите. Д-р Христов бе сред петте финалисти на конкурса и проектът му се състезаваше с разработки в сферата на обработката на информация, енергетиката, електро-химия и управленски системи.
„Конкурсът ми даде възможност да представя пред по-широка аудитория иновативния медицински метод за колянно ендопротезиране. Искрено се надявам скоро той да бъде въведен като златен стандарт в българската практика и да бъде въведен като нов раздел в програмите за специализация с насоченост към 3D технологиите“, сподели д-р Христов.


Д-р Йордан Христов е лекар-специализант към Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ с ръководители доц. д-р Венци Росманов и д-р Пламен Ненов. Завършва Медицинския университет в гр. Плевен през 2016 г. с пълно отличие и е удостоен с приза „Златен Хипократ“. Участвал е като лектор в три международни студентски конференции и XI Конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология.

МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ са водещи за Централна и Северна България лечебни заведения. Те налага нов модел на качествено медицинско обслужване, комбиниращ три комплексни фактора – водещи в областта си медици, високотехнологична апаратура и лично отношение към пациента. Многопрофилната болница разполага с три корпуса и 12 клиники и отделения. ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ предоставя възможност за първични и консултативни прегледи по всички медицински специалности.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: