Кметът Спартански отчете втората година от мандата си

22.02.2018 15:47

Отчет за изпълнението на Програмата за управление  през  втората година от мандат 2015 – 2019 г. направи на днешното заседание на Общинския съвет кметът на Община Плевен Георг Спартански. За това информират от Пресцентъра на Община Плевен.

„Информацията е систематизирана на база на отчетите на отделните направления в Общинската администрация. По линия и на отправените към мен питания, и на публичната информация, която постоянно даваме за това какво и как върши администрацията, сте добре запознати. За мен е по-важно какво не сме свършили. Поставил съм няколко акцента, които считам за важни и за които трябва да положим повече усилия. Става въпрос за нерешените все още проблеми с нерегламентирани сметища и автоморги, с вандализма, с нерешения все още въпрос, въпреки че работим по него, за изграждане на приют за безстопанствени кучета. Има над какво да се работи – трябва да продължим дейността по европейските проекти, по стриктното изпълнение на разписаните от Общинския съвет в бюджета по отделните направления и пера. Проблеми има достатъчно и те няма да се разрешат по магичен начин, но е задължително да се полагат максимум усилия в посока решаването им. Всичко това е общо дело – трябва да работим заедно, Общински съвет и общинска администрация, за да постигнем повече от целите, които сме си поставили в нашия мандат”, каза още кметът Спартански.

Той отговори на въпроси на съветници за развитието на социалните проекти на Общината, на какъв етап са заявените инвестиционни намерения. На въпрос за състоянието на инфраструктурата в гробищните паркове Георг Спартански отговори, че по направените от финансистите изчисления поставянето на огради на гробищните паркове е непосилно.

„Помолил съм поне по основните алеи в парковете, за да е възможно преминаването, да бъде насипан фрезован асфалт от ремонтните дейности и да бъде трамбован. Обмисляли сме и евентуалното създаване на ОП „Обредни дейности”, но за момента и това не може да се осъществи”, коментира кметът Спартански. По предложение на съветници в отчета за изпълнението на програмата за управление в раздела за развитие на културата ще бъдат допълнени постиженията на културните институти на общинска издръжка

С пълния текст на отчета за втората година от мандата може да се запознаете тук:  https://obs.pleven.bg/uploads/procurements/t229.pdf

#тагове:

НАЙ-НОВИ: