„Мартеничките на Гиги” подкрепя инициативата „Да направим с децата на Плевен най-дългото знаме на България“

21.02.2018 15:11

„Мартеничките на Гиги” ще подкрепят тази година добилата в последните седмици популярност инициатива за изработване на най-дългото знаме на България от деца в Плевен. Това научихме от Илиана Георгиева, една от майсторките на мартеничките.

„Съдбата ме срещна с Миглена /бел.ред. Миглена Цанкова, автор на инициативата „Да направим с децата на Плевен най-дългото знаме на България“ / „случайно“. Впечатлена от ентусиазма й, исках да й помогна. Освен с труд в разкрояването на ивиците за трибагреника, реших да насоча дарението от „Мартеничките на Гиги“ към нейната инициатива”, разказва Илиана.

Така част от средствата, събрани от продажбата на „Мартеничките на Гиги”, ще бъдат вложени в патриотичната инициатива за ушиване на един уникален трибагреник от плевенските деца.

От утре, 22 февруари, до 1 март щандът на „Мартеничките на Гиги” ще е на бившата улица на цветята. Освен по собствената марката, ще го познаете и по българските флагчета, развети на него.

„Купувайки от нашите мартеници, вие сте сигурни, че купувате истинска българска мартеница, част от парите за която ще бъдат вложени в истинска българска инициатива”, казва Илиана. Парите ще бъдат дарени на социални домове с деца или или други такива, които нямат възможност да си купят плат, а искат да участват в инициативата.

Ще припомним, че „Да направим с децата на Плевен най-дългото знаме на България“ стартира по идея на Миглена Цанова и е подкрепена от Община Плевен и кмета Георг Спартански, както и от Сдружение „Генерал Иван Винаров“. Готовите знамена ще се събират от Миглена Цанова – телефон за контакт 0884 89 88 42.

Размерите на знамената трябва да са: ширина 60 см и дължина 75 см. Срокът за изпълнение е 23 февруари.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: