Млади възрожденци от Левски почетоха паметта на Апостола на свободата

19.02.2018 11:26

По повод 145-ата годишнина от обесването на Апостола на българската свобода, в единствения град в България с името Левски почетоха паметта на своя патрон с рецитал и среща на младите възрожденци с председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев в заседателната зала на Общината.

„Прощавай, Апостоле ,защото може би не сме това, което си очаквал от нас като българи, но осъзнавайки го, имаме защо да се борим и да се мъчим да оправдаем твоята саможертва…”, каза в обръщението си при откриването на срещата в деня за прошка кметът на община Левски Любка Александрова.

Апостолът е част от всеки един от нас като българи, най-истинската, най-дълбоката, най-българската, подчерта още Любка Александрова и изрази радостта си, че в залата на Общинския съвет, като на тържествена сесия са младите възрожденци.

Младите хора, на които възлага огромни надежди и  това, което научават за Апостола да ги прави истински  българи.

Кметът на общината благодари на председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев за това, че в ден като този имаме възможността за близък контакт  и добри примери, а в негово лице Общобългарски комитет „Васил Левски” зае истинското място, което дължеше на българите и Българя.

Рецитал със стихове за Васил Левски изпълниха младите възрожденци от община Левски. Един от първите членове на клуб „Млад възрожденец” – с.Асеновци Любомир Александров Георгиев – 18 год., изпълни своето авторско стихотворение „Пред паметника на Апостола” . Любомир е получавал много отличия за своите стихове посветени на Васил Левски.

Председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев поздрави младия автор.Той се присъедини към призива на кмета на общината, да ни прости Апостола, че ние не успяхме да изградим България такава каквато той я виждаше, но се надява, че  тези млади хора, които са тук ще успеят да направят нещо повече.

На срещата бяха припомнени мисли на Апостола. Общинските клубове „Млад възрожденец” получиха календари по повод 140 години от Освобождението на България , а кметът на общината им подари картини с лика на Апостола.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: