Внушително гражданско поклонение пред паметника на Апостола на свободата днес в Левски /снимки/

19.02.2018 14:38

Внушително гражданско поклонение пред паметника на Апостола в град Левски днес изрази дълбоката почит на жителите на града към личността, живота и делото на българина, останал в сърцето на своя народ Васил Иванов Кунчев – Левски.

С минута мълчание бе почетена паметта на Апостола на българската свобода, завещал ни своята велика човещина и любов към отечеството, информират от Пресцентъра на Община Левски.

„145 години на този ден свеждаме глава за почит и преклонение пред подвига на Левски! 145 години Апостолът е наша Икона, наше Знаме!…”, каза кметът на Община Левски Любка Александрова в обръщението си към жителите на града, общината и гостите, като  пожела да се вслушаме в неговите завети, да поискаме да живеем с неговите мечти за свободен народ и подредена българска държава.

Любка Александрова припомни мисли на Васил Левски, в които той непоколебимо сочи пътя и изразява вярата си в българина и неговата сила. „Мисли, идеи и закони, които са общочовешки и християнски, но най-вече български .Трябва ли ни друга конституция, когато имаме Левски. Време е да чуем какво ни говори и се равним по него”, каза Александрова.

Отец Християн Боянов припомни факти и събития, белязали живота и саможертвата на Апостола, и прикани всички да са замислят какво правят за отечеството.

.Стихове и песен за Васил Левски бяха изпълнени от ученици. Венци  и цветя поднесоха признателните поколения.

Сред гостите бяха д-р Калин Поповски –депутат от ВМРО- БНД и Татяна Божинова-зам.областен управител на област Плевен.

Снимки: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: