Плевенчанки с големи сърца търсят начин да помогнат на изпаднал в нужда болен мъж

19.02.2018 16:00

С молба да помогнем към редакцията на „Плевен за Плевен” се обърна Ивана Николова. Тя ни потърси във връзка с тежкото положение, в което е изпаднал 53-годишния Евгени или както го познават неговите близки и приятели чичо Генчо. Преди около година той започва да губи зрението си в следствие на захарен диабет, който не лекува поради липса на възможности.

„Той не е просяк, и сам казва: „Аз не прося, и никой от вас не ми е длъжен да ми даде и помага, цигарите са скъпи и вие имате семейства”. Преди събираше кашони и ги предаваше, но вече дори и това не може да прави”, разказва Ивана. Тя е служител в магазин „Зора”, от където тръгва и кампанията в подкрепа на болния мъж.

„Всеки ден виждаме чичо Генчо край мола, събира фасовете от кошчетата, изважда тютюна и си пълни цигари. Дори когато му даваме цигари и храна той се притеснява да ги приеме, сега живее временно в една постройка, която е в окаяно състояние, няма вода, ток, нищо, буквално е на улицата”, добавя Ивана.

По думите й с всеки изминал ден зрението на 53-годишния мъж се влошава все повече. В момента вижда едва сенките на хората и се предвижва с бастун и помощта на хората, за съжаление има такива които предпочитат да му се подиграват, вместо да го опътят.

Ивана и нейни колежки са решили да  помогнат на чичо Генчо да бъде лекуван или диспансеризиран, за да може да получава нужните му лекарства, но за целта трябва да мине всички необходими прегледи.

„Нужни са ни средства, всеки преглед е платен, ако се наложи да постъпи в болница също – за храна докато текат тези процедури, все пак отнемат време. Искаме да помолим всеки, който може и желае да помогне с каквото има възможност, пари, временен подслон, съдействие при прегледи и процедура за евентуално настаняване”, призовава Ивана.

За целта е сложена кутия за набиране на средства в магазин „Зора“ (Mall Panorama). Там на място може да говорите с Ивана, за да разберетe повече за случая с чичо Генчо или пък да се свържете с нея чрез профила й във Фейсбук – Ivana Nikolova.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: