Ученици от Плевен и Кнежа ще мерят сили днес във втория кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ”

16.02.2018 8:30

Ученици от 12-ти клас от гимназии от 11 града в Западна България – София, Плевен, Дупница, Благоевград, Кнежа, Етрополе, Пирдоп, Козлодуй, Монтана, Перник и Видин, ще се състезават във втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, който ще се проведе днес, 16 февруари. Те ще решават две задачи – въпроси с множествени отговори, и една електротехническа задача. Резултатите ще станат известни в края на февруари, а месец по-късно ще се проведе финалният трети кръг.

Домакини на втория кръг са Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ в София, където ще се явят състезателите от София, Етрополе и Пирдоп, Професионалната гимназия по техника и електротехника в Монтана „Христо Ботев“, където ще се състезават учениците от Монтана, Плевен, Ловеч, Кнежа, Козлодуй и Видин и Професионалната гимназия по техника и строителство в Перник „Арх. Й. Миланов“, където знанията си в областта на електротехниката ще премерят учениците от Перник, Дупница, Кюстендил и Благоевград.

Състезанието се организира за шеста поредна година. То е част от Графика на националните състезания по професии през учебната 2017–2018 г. на Министерството на образованието и науката.

Финалният кръг на състезанието ще бъде в края на март. Тогава ще се състезават 12-те победители от втори кръг. Класираните на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2018 г. Те ще получат стипендия в размер на 500 лв. (без данъци) и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Допълнителна информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: