В ДГ „Калина” проведоха поредица от инициативи в памет на Апостола

15.02.2018 11:50

Васил Левски не е минало! Неговите идеи и мисли са непреходни, а личността му е космополитна! Ето защо в ДГ “Калина“ посветиха редица инициативи в памет на Левски за 181-та годишнина от рождението му и 145 години от гибелта му.
Учителките на децата от подготвителните и втора „А“ групи запознаха децата с житейския път на Апостола с филм „Живота на Васил Левски“. Децата оцветиха картини от живота на Дякона, а по –големите се опитаха да нарисуват портрет на Апостола и моменти от живота му.


В групите си направиха вътрешен конкурс за най-добър рецитатор на стихове за “синеокия герой“.
Между двете подготвителни групи се проведе викторина “Какво знаеш за Васил Левски?“ и състезание по „лъвски скок“- кой ще скочи най – много на дължина.
Във фоайето на ДГ „Калина“ е поставен постер с моменти от живота на Апостола. На родителите е предложено да посетят общоградското тържество и поднесат цветя пред паметника на Левски заедно с децата.
Последната инициатива ще бъде предстоящ урок “Приказка за Левски и Ботев“ с водещ на урока режисьорът и актьор Искрен Красимиров, който ще включва филмов материал, поетичен рецитал, кратка викторина, а за децата са предвидени награди книги и дискове с филмите на „Незабравимата България“.


Инициативите имаха за цел бъдещето поколение да се запознае и запомни думите на Левски : „Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи“, сподели директорът Жоржетина Атанасова.
Снимки и информация: ДГ „Калина”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: