Творческа работилница Print Nest се представя днес в Артцентър Плевен

13.02.2018 7:56

Творческа работилница Print Nest ще гостува в Артцентър Плевен. Откриването на изложбата „Bahtalo“ е днес от 17 ч. Със свои творби пред плевенска публика ще се представят Горан Тричковски, Зоран Мише, Павел Целкоски, Васил Ангелов и Иван Матеев.

„Print Nest studio“ е творческа работилница, в която са събрани група млади художници, влюбени в графиката, намират пътя, по който превръщат въбражаемите си светове в реални. Студиото събира различни характери, хора с различни способности, отношение към живота, но с обща убежна точка.
Характерната особеност в графиките на младите автори е изграждането на изображението в диапазона на черно-бялото. Използваните предимно традиционални графични техники за създаване на форми и пространства, състояния, мисли и чувства придават особена топлота и интимност на възприятието. Съвременното звучене на графичните листове се подсилва от актуалността на проблематиката, засегната в творбите им. Тематичният регистър е разнобразен и многопластов. Формите варират във възможния технически диапазон от прецизноста на миниатюрата до монументалното внушение на графичното произведение.

Емануела Ковач – график

#тагове:

НАЙ-НОВИ: