Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смъртта на пешеходец

12.02.2018 13:47

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 56-годишен шофьор, нарушил правилата за движение и блъснал пешеходец, като причинил смъртта му. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу Васил Н. е за това, че на 08.09.2017г., около 11:25 часа, в гр.Койнаре, обл. Плевен, при управление на товарен автомобил марка „Форд“, при движение на заден ход, нарушил правила за движение по пътищата, като не е бил внимателен и предпазлив към пешеходците, като блъснал със задната част на каросерията пешеходец – Светлин С. на 33 години, в резултат на което, по непредпазливост причинил неговата смърт, като направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалия. Престъпление по чл.343а от НК.

На 08.09.2017г.,  в гр.Койнаре, обвиняемият, след като пазарувал в магазин за строителни материали, се насочил към лекотоварен автомобил негова собственост. Решил да потегли на заден ход, за да предприеме маневра обръщане посоката на движение на автомобила, в близка пресечка. Потеглил с ниска скорост на полусъединител, но поради това, че не наблюдавал постоянно пътната обстановка на огледалата за обратно виждане, не възприел пресичащия в същото време пешеходец, в следствие на което го блъснал. След като чул удара, обвиняемият незабавно спрял, като съобщил за настъпилия инцидент. Пристигналият на място медицински екип транспортирал пострадалия до „Спешно отделение“,  но въпреки оказаната медицинска помощ същият починал от уврежданията получени при катастрофата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: