От днес Плевен отново е под знака на пчеларството (снимки)

08.02.2018 11:19

XVI Международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2018” бе открито днес в Търговски център “Плевен”. Форумът, който ще се проведе до 11 февруари, се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен. Сред официалните гости на откриването бяха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева, областният управител Мирослав Петров и заместниците му Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, народният представител Чавдар Велинов.

Гостите и участниците в изложението бяха приветствани от областния управител Мирослав Петров, който определи мащабния форум, като среща на мечтите и опита, традициите и технологиите, на очакването и възможностите. „Пчеларското изложение е добра инициатива, навигация за новостите и потребностите на пазара и чудесен шанс за разширяване на бизнеса. Всички тези и още много опции за развитие дава този форум на участниците в него, представяйки най-ценното – контакт, информация и споделяне на добри практики“, отбеляза Петров. Той припомни, че през тази година изложението събира над 170 фирми от Европа и Азия, а отново е подготвена съпътстваща програма, която да даде възможност за дискусии по най-новите тенденции в сектора на пчеларството в световен мащаб. Уверен съм в успеха на изложението, защото вече 16 издания то съумява да отстои своя безспорен авторите както сред професионалистите, така и сред потребителите на пчелни продукти и пчеларско оборудване, каза още Петров.

Приветствие отправи и зам.-министър Вергиния Кръстева, която не скри, че за нея е истинско удоволствие да бъде в Плевен по такъв прекрасен повод. Тя пожела успех на изложителите, като ги поздрави по повод предстоящия празник на пчеларите – Деня на Свети Харалампий.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: