Министър Каракачанов идва за тържественото връчване знамето на втория ученически гвардейски отряд от плевенското ОУ „Д-р Петър Берон“

08.02.2018 15:48

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на церемонията за тържествено връчване на знамето на втория ученически гвардейски отряд от Основно училище „Д-р Петър Берон“ град Плевен. Тя ще се проведе на 9 февруари 2018 г., петък, от 11.00 часа в Театралния салон на Военен клуб – Плевен, инфромират от Пресцентъра на Министерство на отбраната. Знамето ще бъде осветено от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий. На събитието ще присъства и командирът на Националната гвардейска част бригаден генерал Илко Йорданов.

Инициативата за създаването на втория ученически гвардейски отряд е на училището и неправителствени организации. Тя е подчинена на идеята да се поддържа жив стремежът за опазване на историята, да бъдат възкресени традициите, да се възпитават учениците в дух на патриотизъм и любов към Родината. Освещаването и връчването на знамето на втория ученически гвардейски отряд бе предшествано от откриването на гвардейски музеен кът в Основно училище „Д-р Петър Берон“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: