С 10 000 лв. подпомагат младежки инициативи в община Плевен през годината

06.02.2018 12:16

Общинският съвет на Плевен прие решение за финансово подпомагане в размер на 10 000 лв. на младежки инициативи и включването й в Календар за младежки дейности на общината през 2018 година. Съветниците гласуваха решението на януарското си заседание, заедно с годишното  разпределение на средствата за физическа култура  и спорт.

„За втора поредна година в Общинския съвет гласуваме средства за финансово подпомагане на младежките прояви в община Плевен. За мен лично всяко едно решение, което е в подкрепа на младите хора и насърчава тяхната инициативност и обществена ангажираност, е правилно. Наш дълг е да помагаме при реализацията на добрите идеи, на проектите и младежките инициативи. Част от тези прояви се надграждат и с времето се превръщат в едни добри традиции, организирани от млади за младите в нашата община“, заяви председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Календарът за младежки дейности на Община Плевен за 2018 година включва редица прояви. На 13 февруари по инициатива на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето в Плевен ще бъде отбелязан Деня на безопасен интернет. Домакин е РБ „Христо Смирненски“.

Младежкият общински парламент е инициатор на Концерт-спектакъл за 3 март с участието на фолклорни състави.

За 3 март и Сдружение „Рицари без броня“ ще организира честване на 140 години от Освобождението на България с поредица прояви на Панорама „Плевенска епопея 1877г.“.

Сдружение „Зорница“ е включено в Календара с проекта си „Младежите танцуват“ – народни танци всяка неделя в центъра на Плевен с участието на плевенчани.

През април в Плевен ще бъде представена детската книга и филм „Свети Лука Доктора“.

Уличният фестивал с демонстрации на различни видове изкуства, организиран от Общинския младежки парламент, ще се проведе през юни в Градската градина.

Други прояви в Календара за младежки дейности на Община Плевен за 2018 г. са: Отбелязване на Седмица на толерантност и ненасилие /9-10 юни/; Прояви за Деня на народните будители; Отбелязване на Седмица на правата на детето; Прояви по повод Световния ден за борба със СПИН; Младежка среща „Плевен – подвиг и приятелство“ с организатор Скаутски клуб „Лъвче“.

Снимка: Плевен за Плевен, архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: