Интермес

Областният съвет на БСП – Плевен: Категорично подкрепяме Мирослав Кръстев, като кандидат на БСП за кмет на Брест

03.02.2018 14:05

С опровержение във връзка с публикация на пресцентъра на ПП ГЕРБ за състояло се вчера предизборно събрание в село Брест излезе Областният съвет на БСП – Плевен. Ето какво се казва в него:

Уважаеми читатели, в редица публикации в електронните медии, които отразяват участието на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в общоселско предизборно събрание в с. Брест, област Плевен, са цитирани негови думи, че общинският кмет Лъчезар Яков е присъствал на събитието, за да подкрепи техния кандидат Цецо Луканов.

Категорично искаме да заявим, че това не отговаря на истината. На събранието са присъствали не само кмета на община Гулянци и Председателя на Общинския съвет, който е председател и на структурата на БСП в общината, но и кандидата на БСП за кмет на село Брест – Мирослав Кръстев.

Убедени сме, че е нормално в ситуация, в която се провеждат извънредни избори за кмет на населеното място, представителите на местната власт да имат възможност да отговорят на множеството наболели въпроси сред хората от Брест. След като две години в селото не е имало действащ кмет, смятаме, че те трябва да получат конкретни отговори на проблемите си от един от най-добрите кметове на общини от БСП в област Плевен – Лъчезар Яков. Такава оценка за него споделя и Цветанов в своето изявление.

В тази връзка категорично отричаме Лъчезар Яков да е заявявал подкрепа за кандидата на ГЕРБ, защото БСП издига свой кандидат и сме уверени, че с него ще спечелим изборите в село Брест на 18 февруари.

С уважение:

Васил Антонов – водач на листата на БСП за народни представители в 15 МИР Плевен

Диана Ботева – председател на Областния съвет на БСП – Плевен

Огнян Янчев – председател на Общински съвет на БСП – Гулянци

Лъчезар Яков – кмет на Община Гулянци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: