Георг Спартански: И занапред РДПБЗН – Плевен ще има партньори и съмишленици в лицето на Общината и Общинския съвет

01.02.2018 16:08

Една от първите създадени в страната ни след Освобождението пожарна служба – плевенската, тържествено отбеляза днес своята 140-а годишнина. Гости на събитието бяха директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР главен комисар Николай Николов, областният управител на област Плевен Мирослав Петров, кметът на Община Плевен Георг Спартански, председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев, директорът на ОДМВР – Плевен, старши комисар Красимир Начев, много бивши служители.


Празничната програма започна с тържествен водосвет, отслужен от свещеници от плевенски храмове. Преди тържественото събрание в залата на НУИ „П. Пипков” присъстващите разгледаха изложба, представяща пътя в годините на плевенската пожарна служба.
„Ние знаем, че освен пазители на традициите, вие сте и новатори. Вярвам във всички служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен. Грижете се за вашата подготовка по увереност и професионализъм, за да бъдете полезни на гражданите на Плевен”, каза в поздравлението си Главен комисар Николай Николов. Той акцентира върху необходимостта от създаване на масови доброволчески формирования в системата, благодарение на които усилията на огнеборците ще бъдат много по-ефективни.


Нека в този ден отдадем почит на нашите предшественици, които само седмици след Освобождението на града ни са откроили най-важните приоритети и са създали една от първите пожарни служби в страната. Нека почетем и всички огнеборци, които отдадоха своето здраве и живот за безопасността на плевенчани. И занапред Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” ще има в лицето на Община Плевен и Общински съвет – Плевен, партньори и съмишленици и ще може да разчита на подкрепа, каза в приветствието си кметът Георг Спартански. По повод годишнината той връчи на директора комисар Станислав Атанасов почетен плакет на Община Плевен.
Официалните гости получиха от комисар Атанасов грамоти, плакети и рекламни материали, изработени по повод юбилея. Всички присъстващи бяха поздравени с изпълнения на народни танци от ученици от НУИ „П. Пипков”.
Честването завърши с парад на пожарна техника и почетна обиколка на града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: