15 деца от артшкола „Колорит” – Плевен са финалисти в Световен арт шампионат в САЩ

30.01.2018 8:15

Изключителен успех за арт школа «Колорит» на Световния арт шампионат 2017 в САЩ. Петнадесет деца от плевенската школа са финалисти сред десетки хиляди участници от цял свят. Световният конкурс се организира от GOA ”Global Open Art”, чиято цел е да разпознава и подкрепя артистичните млади хора, като им предоставя възможност да развиват своя талант и създават стойности чрез изкуството за себе си и другите. Темата за 2017 е била „Щастието”. Участниците са на възраст от 3 до 18 години. Представянето на творбите е по електронен път във виртуалната галерия GOA. Децата от „Колорит” са отразили в своите живописни творби „щастието” като търсене, очакване и споделяне. Понякога то е в срещата с любим човек, животно или докосване до природата…
Наградените финалисти са : Ивайла Петрова, Петър Петров, Никола Ангелов, Лора Чолакова, Катрин Илиева, Александра Георгиева, Иван Любенов, Антонио Спасов, Християна Дечева, Милица Славкова, Анна Петрикова, Елеонора Герганова, Калина Христова, Ана Танова, Огняна Габровска, Ерика Лишковска.
Ръководителят на школата Майя Ананиева е удостоена със Сертификат за творческото асистиране на малките художници и успешното представяне на страната ни в „Световния арт шампионат” 2017. Тя е утвърдена за „Световен член на GOA” и ще презентира конкурса за 2018 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: