На 8 февруари в Плевен ще бъде открито XVI издание на традиционното пчеларско изложение

30.01.2018 11:27

„Пчеларското изложение, чието 16 издание предстои да бъде открито в Плевен на осми февруари, е събитие с утвърден и устойчив растеж. Изключително позитивен е фактът, че всяка следваща година интересът към него от страна на производителите в международен мащаб се увеличава. Наред с това пчеларското изложение е дългоочакван форум и от потребителите на пчелни продукти”. Така областният управител на Плевен Мирослав Петров в качеството си на патрон, заедно с министъра на земеделието, на XVI изложение-договаряне Пчеларство – Плевен 2018 откри предварителната пресконференция във връзка с провеждането на форума. На срещата с журналистите присъстваха представители на организаторите от Областния пчеларски съюз – Плевен.
„Подкрепата на държавата за това важно за бранша събитие е повече от показателен за усилията за стимулиране на бранша, защото един от значимите резултати от него е възможността за пряко договаряне и представяне на водещи тенденции и практики в сектор пчеларство.”, отбеляза господин Петров.
Тази година близо 170 фирми от цял свят ще имат свое представителство на XVI изложение-договаряне Пчеларство – Плевен 2018. Съпътстващата програма предвижда възможности за дискутиране на значими за сектора теми, представени от водещи лектори от страната и чужбина.
В последния ден на изложението на 11 февруари, в неделя, ще бъдат връчени и традиционните награди. Най-добрият пчелар ще бъде удостоен с наградата на областния управител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: